TABERELE YUPPI REDAU POFTA DE VIAȚĂ!

Yuppi este o exclamație. Ridică-ți mâinile în aer și strigă tare: „Yupppiiiiiii”! Vei vedea, o să zâmbești fără să vrei – acesta este secretul Taberelor  Yuppi!

Echipa Yuppi Camp se dedică creării ”șansei la copilărie” pentru copii și adolescenți cu cancer, diabet și alte boli autoimune. În Yuppi Camp, tărâmul zâmbetelor, copii diagnosticați cu boli cronice și grave, precum și familiile lor pot beneficia de experiențe plăcute și pot descoperi resurse personale prețioase. Taberele de terapie prin experiență sunt gratuite și sunt organizate împreună cu voluntari dedicați și bine pregătiți, alături de o echipă medicală profesionistă.

Poți susține taberele noastre, în funcție de posibilități accesând link-ul de mai jos!

DESPRE YUPPI CAMP:

Yuppi Camp sunt tabere de terapie prin experiență adresate copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune. Taberele se organizează vara, anual – din 2011, în localitatea Șăulia, județul Mureș, iar copiii vin din toată țara. Una din tabere se adresează familiilor cu un copil cu vârsta sub 10 ani, care are o boală oncologică (în tabără vine atât copilul, cât și părinții, uneori frații sănătoși). Trei tabere au o durată de o săptămână, iar cea de familii durează patru zile.

Pe parcursul taberei, copiii sunt implicați în activități de terapie prin experiență/recreere terapeutică – echitație, canotaj, alpinism, tir cu arcul, lucru manual, fotografie, etc. Prin intermediul acestor activități copiilor li se insuflă curaj, le crește gradul de independență, nivelul încrederii în sine, li se dezvoltă abilități sociale, de gestionare a bolii. Metoda e una revoluționară, aplicată în multe țări din lume, iar în România a fost implementată pentru prima dată la Yuppi.

În 2019, în taberele Yuppi au participat 144 de copii și 159 de voluntari, dintre care 21 personal medical. Medicii sunt prezenți atât în tabere, cât și pe parcursul anului – prin intermediul a peste 50 de medici cu care colaborăm ajung la Yuppi mulți dintre copii.

Iată aici https://www.facebook.com/TabaraYuppi/videos/2092019311095703/  un video despre activitățile din tabără, aici https://www.facebook.com/TabaraYuppi/videos/681167692286662/ o animație despre terapia prin experiență la Yuppi, realizată de artistul vizual Paul Mureșan, unul din ambasadorii Yuppi Camp

În acest an, la maraton ne propunem să susținem participarea a 30 copii și adolescenți cu diabet în Tabăra Yuppi.

Te invităm cu drag să fi susținătorul acestor copii și adolescenți și să faci parte, astfel, din fascinanta poveste Yuppi!

În ultimii 3 ani peste 60 de sportivi au alergat în cadrul Wizzair Marathon Cluj Napoca și au strâns fonduri pentru Yuppi Camp.

2019 a însemnat

  • 41 de alergători Yuppi Camp la toate cursele competiției.
  • 205 donații individuale
  • 20 de copii cu diabet au primit finanțare pentru a participa în taberele Yuppi

Pentru 2020 ne propunem să susținem participarea a 30 de copii și adolescenți cu diabet în taberele Yuppi Camp.

Până acum avem 18 persoane înscrise în echipa Yuppi Run și vrem să doborâm recordul anului trecut.

50% dintre alergători aleargă la Semimaraton și mare parte dintre ei sunt pentru prima dată alergători la această cursă. Ne bucurăm să vedem că există nu doar un progres în zona de fundraising, ci și unul sportiv.

Anul acesta vom avea în echipă și o gașcă de liceeni, cercetași din Dej, care și-au propus să alerge cu scopul de a strânge fonduri pentru adolescenții și copiii cu boli cronice care nu au avut până acum posibilitatea de a participa în tabere. Acest proiect face parte din planul lor de implicare în comunitate și ne bucurăm să îi avem alături.

Galantom.ro este platforma care ne sprijină în acțiunile sportive și ne oferă posibilitatea de a strânge fonduri pentru cauza noastră. https://yuppicamp.galantom.ro/event-projects/

Cum funcționează sportul caritabil?

  • Fiecare alergător devine un ambasador al cauzei Yuppi
  • Fiecare ambasador are o pagină dedicată pe platforma galantom.ro unde oricine poate să doneze
  • Încurajăm alergătorii să își facă cât mai multă reclamă și să își încurajeze prietenii, familia, colegii să îi susțină în depășirea recordurilor sportive și îndeplinirea dorinței sociale.

Vizitează-i și pe: www.facebook.com/TabaraYuppi, www.yuppicamp.ro