Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este în TOP 5 al celor mai bune maratoane din lume

Conform celui mai recent studiu promovat de prestigioasa publicație Runners World, Maratonul Internațional al Municipiului Cluj-Napoca, denumit Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, a fost clasat pe locul 5 în topul celor mai bune maratoane din lume.

 

Studiul a fost realizat de către The Sole Supplier, cel mai mare hub online cu informații și noutăți din domeniul încălțămintei sportive din Marea Britanie.

Lotul studiat a cuprins 81 de maratoane, iar criteriile de analiză au inclus: timpul mediu de alergare a distanțelor standard, unități medicale asigurate, grupuri sanitare, taxe de participare, facilități de cazare, precum și factori de mediu ca temperatură, calitatea aerului, precipitații și altitudine.

Haspa Marathon Hamburg ocupă locul 1, cu un scor total de 7.57 din 10, datorită taxelor reduse, altitudinii favorabile de 8m deasupra nivelului mării, a celor 42 de grupuri sanitare de pe traseu și a temperaturii de 12.3°C.

Pe locul 2 se situează International Vienna City Marathon, cu un scor de 7.45 din 10. Acest maraton a câștigat puncte pentru igienă, vremea extraordinar de favorabilă alergării și rapiditatea parcurgerii traseului.

Cracovia Marathon din Polonia, Danske Bank Vilnius Marathon din Lituania și Wizz Air Cluj-Napoca Marathondin România închid lista primelor 5 maratoane.

 

Fondat în 2011, Maratonul Internațional al Municipiului Cluj-Napoca este cel mai mare eveniment de profil din regiune. Ediția nr. 10, ediție aniversară, va avea loc în weekendul 4-5 Aprilie 2020 și va lua startul de pe Cluj Arena.

Partenerul en titre al evenimentului și al probei maraton (42 km) este compania aeriană Wizz Air, iar partenerii curselor competitive sunt Hervis România (semimaraton 21 km), Garmin (Cros 10 km), Zuzu (maraton ștafetă, 4 x 10 km) și Vaxicum (Cros 4 km).

Maratonul Internațional al Municipiului Cluj-Napoca este organizat de Runners Club, cu sprijinul Primăriei Muncipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați echipa organizatoare pe

office@maraton-cluj.ro