Viorica Mălai: Încrede-te în propriile forțe!

Grow Your Wings! Be a Legend in Transylvania! Share your story!

Cea de-a 8-a ediție a Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon este dedicată celor care prin efortul personal, dedicație și antrenament reușesc să își depășească constant propriile limite. Este vorba de acele legende vii care se află printre noi, ne motivează și ne încurajează prin exemplul propriu! Azi dezvăluim povestea lui Viorica Mălai.

Dublu finisher al prestigioasei competiții de ultra-trail Tor de Géants (330 km cu 24000m+) în 2015 și 2016, câștigătoare a Circuitului de alergare montană al Carpaților în 2017 și a ultra-maratonului Via Maria Theresia (3 ani consecutivi din 2015 până în 2017), Viorica Mălai a debutat în lumea maratonului chiar la Maratonul Internațional Cluj-Napoca! Pentru noi, colegii din Runners Club și nu numai, Vio este un exemplu de dedicație și perseverență.

Dar, o asemenea condiție fizică și psihică se construiește în timp! Viorica, a început să alerge în adolescență, când un club de alergare din orășelul în care locuia făcea o selecție de juniori la școală. Viața a deschis alte capitole însă, iar Viorica a reînceput alergarea abia cu 5 ani în urmă, când și-a propus să alerge un maraton. “Mă motivează să văd locuri noi și să cunosc oameni, să parcurg distanțe, dar și ‹‹drumul›› care e de facut în pregatirea unui concurs.” – povestește cu seninătate și voioșie Viorica Mălai.

“Prima participare la Maratonul Internațional Cluj-Napoca a fost în 2013, cand maratonul se afla la cea de-a treia ediție. Urmasem un program de pregătire de 14 săptămâni. Eram într-o incertitudine totală cu privire la pregătirea mea, dar lucrurile s-au desfășurat bine pentru mine. Am reușit să termin maratonul în timpul estimat. Cursa mi-a oferit ocazia să aflu mai multe lucruri despre mine și despre cursele de anduranță în general. Am aflat că pot duce astfel de distanțe, că îmi place să alerg, că am avut pantofii de alergare cam mici, ce înseamnă faimosul ‚zid’ și multe alte lucruri pe care adesea le înțelegem mai bine trăind experiențe.”

Ascunși undeva după un zâmbet fermecător, cei 42 de ani ai Vioricăi se topesc în momentul în care este pe traseul de maraton sau ultra-maraton! Determinarea de care a dat dovadă cu ocazia primului maraton și a competițiilor ce au urmat, trădează o disciplină riguroasă și o pasiune imensă. Ne bucurăm că Runners Club a fost acea comunitate care la momentul oportun a contribuit la transformarea viselor în realitate. “Aici am întâlnit oameni pasionați de alergare, care mi-au oferit sprijin și răspunsuri la întrebările mele de alergător începător.” – completează Viorica.

Sportivitatea, modestia și generozitatea de care dă dovadă Viorica Mălai încurajează și alți pasionați de alergare să participe la competiții, să se antreneze corespunzător și să se implice în evenimentele sportive din Cluj-Napoca: “Clubul organizează multe evenimente sportive în Cluj și în alte orașe ale țării, astfel contribuind la creșterea fenomenului de alergare și a comunității de alergători. Mă alătur cu drag atunci când am ocazia, în calitate de voluntar la evenimente sau la antrenamentele de grup, pentru a oferi înapoi comunității o părticică din ceea ce am primit. “

Cu un palmares deja de excepție (!), Viorica Mălai transmite alergătorilor care își cresc treptat aripile pentru startul Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon 2018 câteva sfaturi din exepriența proprie:

Alergătorilor le doresc mult succes și bucurie în cursele lor! Să aibă încredere în propriile forțe. Oricare va fi experiența lor, va fi unică și prețioasă.”

Mulțumim Viorica pentru povestea extraordinară care ne inspiră să alergăm și bineînțeles îți ținem pumnii în continuare!

—————

Dorim să aflăm mai multe despre poveștile personale ale alergătorilor maratonului. Distribuiți instantanee de la antrenamente folosind hashtagurile #growyourwings #bealegendintransylvania #shareyourstory #clujmarathon #maratoncluj