Tudor Sofron: Rezultatele nu apar peste noapte

Grow Your Wings! Be a Legend in Transylvania! Share your story!

Cea de-a 8-a ediție a Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon este dedicată celor care prin efortul personal, dedicație și antrenament reușesc să își depășească constant propriile limite. Este vorba de acele legende vii care se află printre noi, ne motivează și ne încurajează prin exemplul propriu! Azi dezvăluim povestea lui Tudor Sofron.

Cumulând aproximativ 60 de competiții sportive în palamaresul personal, Tudor Sofron din Cluj-Napoca, a parcurs 36 maratoane de șosea (din care patru, le-a încheiat cu un timp de sub 3 ore ) si 10 competitii Ironman, cu un PB de 10h:01min. Pentru comunitatea de alergători, Tudor, de profesie consultant IT, este un exemplu viu de perseverență, ambiție și dedicație!

Prima editie a Maratonului Internațional Cluj-Napoca, din 2011 a coincis cu al doilea maraton de șosea alergat de Tudor. “L-am terminat in 3h:55min. Imi aduc aminte că prima jumătate am alergat-o cu un prieten, așa că partea respectivă a trecut foarte repede și ca pe traseu, chiar dacă pe atunci nu erau foarte mulți spectatori, am avut mulți prieteni care m-au încurajat; în plus îmi aduc aminte cu mare plăcere că am fost vânat de obiectivul fotografului mustăcios de la Ziarul Făclia toate cele 4 ture. De atunci am ratat o singură ediție, cea din 2015 când din păcate Maratonul de la Cluj s-a suprapus cu cel de la Roma. În schimb, în acel an la Roma am reușit să cobor pentru prima dată sub 3 ore la maraton…” ne povestește cu entuziasmul său caracteristic.

La cei 36 de ani, Tudor Sofron își face simțită prezența atât în cursele de alergare cât și în comunitate printr-o atitudine pozitivă și șarmul personal. Dacă, încă (!) vă îndoiți de potențialul propriu în materie de alergare sportivă, Tudor vă încurajează să vă urmați visele și obiectivele la care doriți să ajungeți! Inceputul a fost prin 2008 – ușor timid, doar câteva lungimi de parc (aprox 1-1.5km) – iar motivația a venit din dorința de a reduce surplusul de kilograme – cântaream cu aproximativ 25kg mai mult decat acum. – declară Tudor. La puțin timp după aceste începuturi, parcurge primul său maraton (București, 2010) unde își amintește că a alergat de la km25 alaturi de un tânăr care suferise o intervenție chirurgicală la un picior și fusese informat de către doctori că nu va mai putea face sport niciodată. “… pe la km 35 când a venit greul am început să mă gândesc la povestea lui și zidul despre care se tot vorbește a devenit mai ușor de depășit”.

Mesajul lui Tudor Sofron către toți alergătorii care se antrenează și își cresc treptat aripile pentru startul Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon 2018 este:

Drumul către obiectivul propus este pavat cu răbdare, perseverența și multă muncă și ca în orice alt domeniu, rezultatele nu apar peste noapte.”

Mulțumim Tudor pentru această poveste care inspiră la alergare și îți ținem pumnii în continuare!

—————

Dorim să aflăm mai multe despre poveștile personale ale alergătorilor maratonului. Distribuiți instantanee de la antrenamente folosind hashtagurile #growyourwings #bealegendintransylvania #shareyourstory #clujmarathon #maratoncluj