TELEMEDICINA IN EPILEPSIE: Un proiect al Cluburilor Lions Romania

EPILEPSIA în ROMÂNIA : stigmă socială, întârzierea în diagnosticul corect și complet al formei de epilepsie, întârzierea în inițierea tratamentului sunt doar câteva probleme cu care se confruntă cele 400.000 persoane cu epilepsie din România. Monitorizarea în timp a eficienței tratamentului necesită un apărat EEG pentru analize repetate trimestrial sau semestrial. Sunt zone slab deservite în țara, contrastând cu centrele univesitare de tradiție care sunt supraîncărcate, de obicei neprogramat, de către persoanele cu epilepsie, nevoite să facă drumuri lungi și costistoare, departe de casele lor.

 

CE S-A FĂCUT ÎN PERIOADA 2016-2017 prin www.epilepsy.ro

Turneul World Doctors Orchestra

  • Cluj-Napoca 26 mai 2016 (Filarmonica Cluj)
  • Brașov 27 mai 2016 ( BisericaNeagra)
  • București 28 mai 2016( Ateneul Român)

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2017

Cu sprijinul generos al Runners Club, în 9 aprilie 2017 asociația a promovat cauza luptei împotriva epilepsiei în România, prin campania “Run for epilepsy.ro!” Mii de alergători au alergat pentru cauza în cadrul maratonului internațional de la Cluj-Napoca.

Swimathon Mureș

În 11 iunie 2017 echipele “Copiii înoată pentru epilepsie”, “Doctorii înoată pentru epilepsie” și “Iubesc pe cineva cu epilepsie” au strâns fonduri pentru dezvoltarea rețelei de telemedicina în epilepsie.

Astăzi 6 aparate videoEEG perfomante și un server puternic sunt conectate pentru a fi la dispoziția pacienților din zonele vecine orașelor Oradea, Cluj-Napoca, Suceava, Bacău, Sibiu și Craiova. S-a oferit acces la diagnostic, tratament și monitorizare a pacienților din aceste regiuni.

OBIECTIVE DE VIITOR: ce doresc să facă în 2018-2020 ?

  1. Achiziționarea a încă 4 aparate videoEEG și dotarea Centrelor de Epilepsie în orașele care duc lipsă unui cabinet dedicat de epilepsie și monitorizare EEG
  2. Înființarea unui centru național de sprijin psihologic al părinților cu copii cu epilepsie și de sprijin psihologic al adolescenților care află că au epilepsie
  3. Reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România

 

ORGANIZAREA CROSULUI CARITABIL “EPILEPSY CHALLENGE”2018 în 10 orașe:

Viața nu se măsoară doar în anii trăiți și în lucrurile agonisite. Viața se măsoară și prin calitatea vieții oamenilor lângă care trăim și pe care îi putem ajuta atunci când au o nevoie. Poți sprijini și tu dezvoltarea rețelei de telemedicina în epilepsie, accesând butonul de mai jos: