Silvia Pop: Daca vrei cu adevărat, poți!

Grow Your Wings! Be a Legend in Transylvania! Share your story!

Cea de-a 8-a ediție a Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon aduce în prim plan pe toți cei care prin efortul personal, dedicație și antrenament reușesc să își depășească constant propriile limite. Ne referim la acele legende vii care se află printre noi, ne motivează și ne încurajează prin exemplul propriu! Azi dezvăluim povestea Silviei Pop.

Cei care am întâlnit-o pe Silvia în competiții, pe pistele de alergare și nu numai, am recunoscut deja o personalitate extraordinar de plăcută, un spirit tânăr și o eleganță aparte! Șapte maratoane internaționale (Dublin, Dusseldorf, Valencia, Sevilla, Munchen, Vancouver, Bucuresti,), 15 semi-maratoane și multe crosuri fac din Silvia, la cei 56 de ani ai săi, un exemplu în carne și oase de perseverență și motivație!

Fiind trainer intern în domeniul bancar, după zeci de ani de birou și mașină, Silvia a început să alerge constant la 49 de ani, când la inspirația celor doi colegi – Andrei Roșu și Stanislav Georgiev, a hotârât să își ofere cel mai frumos cadou de 50 de ani: primul său semi-maraton!

Despre prietenie și familia Runners Club

“Primul meu maraton a fost la Dublin in 2014. Am ajuns acolo împreună cu o prietenă – Luci Herta – pe care am cunoscut-o la Runners Club, iar decizia am luat-o la un micro-revelion al clubului. Daca nu era ea, probabil ca aș mai fi alergat mult și bine semi-maratoane!” ne povestește Silvia cu jovialitatea caracteristică. S-a alăturat clubului Runners Club în 2013, când s-a mutat la Cluj-Napoca și a atras la aleragt peste 50 de persoane, inclusiv fiicele sale! Mi-a plăcut abordarea „alerg de plăcere” și felul lor de a fi, prietenos și direct. Eram membră a unui club de alergare din București și am văzut două abordări diferite. La Cluj ma simt ca intr-o familie si imi doresc să aduc cât mai mulți alergători spre această familie.”

Energia de la maratonul internațional din Cluj-Napoca te captivează!

Prima mea participare la Maratonul Internațional Cluj-Napoca (acum Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon) a fost in 2013 – prima ștafetă. Înainte alergasem doar curse individuale și aveam emoții: o să termin cu bine, o să-mi ajut echipa? A fost minunat, pentru ca am învățat ce înseamnă bucuria împărtășită cu membrii echipei. De atunci, in fiecare an, fac echipe cu colegi și prieteni, vizând persoane care nu au mai alergat într-o competiție atât de mare. Odată ce simți energia maratonului internțaional de la Cluj-Napoca, îți dorești să revii anul viitor..și continui sa alergi! Aceasta a fost pe scurt, povestea primei participări a Silviei Pop la maratonul internațional Cluj-Napoca. Sună cunoscut?

Mesajul Silviei Pop către alergătorii Wizz Air Cluj-napoca International Marathon 2018

In jurul nostru sunt multi oameni care ne vor binele: familie, prieteni, colegi, medici. Aproape toti ne spun ca alergarea pe distante lungi nu face bine la incheieturi, ca nu are sens sa alergi ore in sir fara o miza, ca racesti daca alergi pe ploaie sau la -10 grade. Dar persoana care te cunoaste cel mai bine esti tu. Daca tu decizi ca vrei sa alergi si o faci cu cap, iti va face bine!

Motto-ul meu e din engleza „If there’s a will, there’s a way!”, iar traducerea preferata „Daca vrei cu adevarat, poti!””

Mulțumim Silvia pentru că ne inspiri și pentru că ne faci tot timpul să ne simțim bine în familia Runners Club Cluj-Napoca! Îți ținem pumnii strânși și ne vedem la start!

—————

Dorim să aflăm mai multe despre poveștile personale ale alergătorilor maratonului. Distribuiți instantanee de la antrenamente folosind hashtagurile #growyourwings #bealegendintransylvania #shareyourstory #clujmarathon #maratoncluj