LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Inginer, blogger, fotograf și alergător montan, Robert Cadar a sprijinit în ultimii ani nenumarate cauze sociale și proiecte frumoase. Din 2010 este voluntarul pe care și l-ar dori orice proiect, momentan fiind activ în inițiativa bazată pe voluntariat Plantăm fapte bune în România de 6 ani, dar și în consiliul de conducere al Fundației Rafael din Codlea unde în 2014 era premiat la Gala Oameni pentru Oameni de la București, fiind desemnat cel mai activ membru al consiliului director care a atras fonduri și resurse pentru fundație.

În 2015 a fost diagnosticat prezumtiv cu o boala autoimună cu care a ales să lupte prin sport, reunind într-un club neoficial #alergBrașovul pe toți cei care aleargau pe Vârful Tâmpa și în jurul Brașovului. Comunitatea #alergBrasovul are peste 100 de membri activi în acest moment. La sfâritul lui 2016, Robert a fost diagnosticat cu o forma rară și agresivă de cancer (prezentă doar la 2% din populația lumii), aceasta a evoluat fără simptome până în momentul diagnosticării. A urmat imediat la Cluj o operație de 8 ore foarte dificilă de extirpare a tumorii care i-a afectat capul și gâtul.

S-a recuperat umitor de repede și după 2 luni de la operație s-a întors la Cluj pentru două luni efectuând tratamentul de radioterapie. Pe timpul radioterapiei nu a renunțat să alerge și s-a antrenat pentru a putea participa la proba de cros din cadrul Maratonului Internațional Cluj 2017 alergând cu un tricou personalizat pentru tot personalul compartimentului BMF Cluj. Lucrurile au mers bine până in iulie când a fost depistate la control 7 metastaze cerebrale. A fost operat din nou de data asta pe creier și i s-a extirpat o singură metastază cerebrală, singura operabilă, iar după încă o lună a efectuat tratament prin radiochirurgie în Marsilia pentru celelalte 6 metastaze cerebrale care nu se puteau opera.

În luna august 2017 a început și un tratament relativ nou (imunoterapie) care să il ajute să lupte împotriva acestei forme de cancer. A continuat să alerge și o face mereu sub monitorizarea atentă a medicilor, dar și prin o alimentație strictă, astfel că la controlul din luna noiembrie 2017 a primit vestea că a învins cele 7 metastaze cerebrale! Momentan este încă sub tratament prin imunoterapie din doua în doua săptămâni, suportând bine efectele secundare ale tratamentului care poate dura și doi ani de zile.

Are încă nevoie de fonduri pentru tratament și recuperare, iar aici este rândul nostru să-l ajutăm, să fim alaturi de el, pentru a depăși această provocare asemănată de Robert cu un ultramaraton, un ultramaraton pentru viață!