NOU record de viteză la maratonul internațional Cluj-Napoca!

Spre publicare imediată 

COMUNICAT / 15.04.2019

 

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019 – organizat de Runners Club în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și având  ca partener en titre compania aeriană Wizz Air, a ridicat încă o dată ștacheta evenimentelor internaționale de alergare din România și Europa de Est! 7.117 de alergători din 37 de țări au luat startul, la cursele din cadrul celei de-a 9-a ediții a maratonului internțional de la Cluj-Napoca și s-a înregistrat un NOU record de viteză pe traseul de maraton!

 

Cluj-Napoca: Oraș-ambasador al alergării din România

La ora 8:15, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, dl. Emil Boc alături de echipa sa, au luat START-ul alături de primii 2300 de alergători ce s-au înscris la deja tradiționala alergare de dimineață de 5 km. 

În aplauzele familiilor, prietenilor și celor circa 10.000 de suporteri clujeni, Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019 a lansat rând pe rând starturile evenimentului: 

 • 581 de maratoniști – au luat startul Wizz Air Marathon 
 • 1.386 de semim-maratoniști ––au concurat la proba  Hervis Half-Marathon
 • 408 de alergători, au participat la Zuzu Fit Marathon Relay
 • 1.1142 de alergători – au luat startul la Crosul  Garmin de 10 km
 • Peste 2.100 de alergători la crosul Mega Image de 5 km 

Surpriza ediției a fost explozia de tinerețe și participare la cursa copiilor cu circa 1.500 de copii ce au luat startul la  KIDS Race , (organizat Sâmbătă 13 aprilie pe Cluj Arena)

Rezultate MARATON 2019

Atletul Kenyan Evans Kipngetich Tanui a stabilit un nou record pentru traseul acreditat AIMS la Cluj-Napoca cu un timp extraordinar de 2 h 24 minute 17 secunde! Atleții români au revenit însă și ei în lumina refectoarelor, decroșând cele două medalii de argint (masulin și feminin)!  

Maraton – Masculin

 • Locul I – Evans Kipngetich Tanui (Kenya) cu 2:24:17.38 (nou RECORD de timp)
 • Locul II – Nicolae Balan (România) cu 2:33:37.97
 • Locul III – Andrei Bogaci (Republica Moldova) cu 2:38:45.64 2

Maraton – Feminin 

 • Locul I – Emily Jemutai (Kenya)  cu un timp de 2:49:11.00
 • Locul II – Nicoleta Ciortan (Romania) cu un timp de 2:50:42.33
 • Locul III – Adela Paulina Baltoi (Romania) cu un timp de 3:04:36.77

Mobilizare extraordinară a comunității sportive și locale

Ediția s-a bucurat și de implicarea fantastică a partenerilor evenimentului, de cea a ambasadorilor ediției și a cauzelor sociale reprezentate la Wizz Air Cluj-Napoca 2019! 

Ambasadorii ediției 2019: Marius Ionescu – atlet olimpic, Laura Popescu – atlet de performanță, Mihai Silvășan – antrenor al echipei de baschet seniori U-BT Cluj-Napoca, dr. Bogdan Florea – neurolog și amabasador al cauzei Telemedicină în epilepsie din România, Bogdan Marișca – pilot raliu, instructor de conducere defensivă și pilotaj sportiv.

Sub genericul ediției – Grow Your Wings! Be A Legend in Transylvania!  – programele Primul meu maraton 2019 și Primul meu semi-maraton 2019 derulate de Runners Club au lansat un lot nou de alergători amatori pregătiți pentru dostanța de 21 km, respective 42 km.  

Sport Expo Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019 – derulat în zona BT Arena și platformei Cluj Arena a primt timp de 3 zile peste 17.000 de vizitatori din șară și străinătate. 

2 antrenamente oficiale în oraș cu peste 120 de participanți, 2 sesiuni de întâlniri cu comunitatea  alergătorilor din Cluj-Napoca au reanimat spiritul mișcării în aer liber înaintea evenimentului internațional. 

Cele 13 puncte de sonorizare de pe traseul maratonului, au transformat evenimentul într-o adevărată sărbătore a sportului. 

——–

 Cu mulțumiri speciale sponsorului en titre: Wizz Air, sponsorilor principali: Hervis, Garmin, ZuZu, Mega Image, sponsorilor Vivo, Regina Maria, Vaxium Sport, Banca Transilvania, partenerului de hidratare: Isostar, partenerilor Nuribon, Hutton, Carpatina , Asociatia de Podiatrie, Cerbona, Sports Festival, UBB, Cluj Arena, Why Not, Vitamin Well, Happi și partnerilor media KissFM, Zile și Nopți, Kronika, Live Stream echipa organizatoare Runners Club vă invită să marcați în calendar Aprilie 2020, când va avea loc edișia aniversară a maratonului internațional! 

Date de contact:

Contact Runners Club:

Horațiu Morar – Fondator, office@runnersclub.ro

Contact Media:

Anca Berlo – Media & Communications, anca@elfst.ro