MARIUS IONESCU: Disciplină și dăruire

Grow your wings! Be a legend in Transylvania! Share your story!

Marius Ionescu este singurul român care a alergat trei maratoane în sub 2 ore și 14 minute: 2:13:33, în 2013, la Hamburg, 2:13:19, în 2015, la Dusseldorf, si 2.13.00, tot la Dusseldorf, în 2016! Pentru noi, Marius Ionescu este o legendă vie și ne bucurăm că ne este alături la cea de-a 9-a ediție a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon!

După ce a câștigat aurul European al probei de 10.000 m la campionatele de juniori în 2003, urmat de bronzul la categoria tineret sub 23 de ani tot la Campionatele Europene proba 10.000 m și locul I la 5000 m în cadrul Cupei Europei – Milano 2007, Marius Ionescu a devenit primul maratonist român care a participat la proba masculină din cadrul Jocurilor Olimpice după 48 ani de absență a României de la acest eveniment de talie mondială. Astfel, Marius Ionescu a adăugat în palmaresul său sportiv locul 26 la proba maraton din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012 și locul 37  proba maraton din cadrul Jocurilor Olimpice din Rio de Janeiro, 2016.

Atletismul: Pasiune de o viață.

Deși a început să alerge la vârsta de 11 ani cu gândul de a avea o condiție fizică bună pentru a merge apoi la fotbal (!), Marius Viorel Ionescu a fost impresionat de antrenorul și atmosfera grupului de atletism din care făcea partea și a rămas în cadrul clubului de atletism. Fascinația față de ce poate face un atlet în competiție, la diferite probe, l-au determinat pe Marius să persevereze și să îți depășească limitele în mod constant, încă de la o vârstă fragedă.

“Îmi place să urmăresc toate probele din atletism, dar bineînțeles, maratonul este pus la locul lui, în vârf!” – declară Marius Ionescu în interviul special acordat echipei Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. 

La cei 34 de ani ai săi, Marius Ionescu este un exemplu de entuziasm, dedicație și organizare: “Viața de sportiv înseamnă disciplină și dăruire. Cât ești tânăr și fără a avea propria familie, este ușor. Dar, după ce ai familia ta, trebuie avut mare grijă cum prioritizezi lucrurile. Eu am mare noroc cu soția care mă susține în continuare să fac sport la cel mai înalt nivel.” – continuă Marius cu jovialitate.

Decizii personale și exemple de urmat.

Și cum probabil mulți dintre noi se întreabă  cum reușește un atlet de talie olimpică să îmbine sportul de performanță cu viața personală, Marius Ionescu ne răspunde sincer și ferm: “Când am decis să fac sport de performanță automat am renunțat la multe activități ce nu sunt compatibile cu sportul. Indiferent încotro va merge viața mea, sportul – alergarea va face parte din ea, iar cei care sunt lângă mine înțeleg și acceptă acest lucru.”

Astfel deciziile personale și exemplul propriu sunt bazele unui model de viață pe care dorim să îl promovăm. Din perspectiva responsabilității dezvoltării tinerei generații de sportivi și atleți, Marius Ionescu punctează: “Trebuie înțeles că fiecare părinte este un exemplu pentru propriul copil, apoi rămâne sa creăm mediul și condițiile necesare pentru înaltă performanță.

Mesajul lui Marius Ionescu pentru alergătorii Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019

“Distracție plăcută și succes în doborârea limitelor personale!” – o încurajare de impact, dat fiind că bucuria trebuie să facă parte din alergare, iar limitele personale sunt cele pe care ni le depășim pentru a învăța mai multe despre noi.

Mulțumim Marius pentru că ești o sursă uriașă de inspirație pentru mii de români și atleți dedicați. Ne demonstrezi constant că totul este posibil când ești dedicat și dispus să îți impui auto-disciplină. Abia așteptăm să ne vedem la antrenamentul din aprilie în Cluj-Napoca!

—————

Autor: Diana Ciorba

————–

17.02.2019