LAURA-DIANA POPESCU: Spirit de Campion.

Grow your wings! Be a legend in Transylvania! Share your story!

Laura-Diana Popescu, Campioană Naţională a României la Maraton, locul 2 la Campionatul Mondial de Alergare Montană şi locul 3 la Campionatul European de Alergare Montană, locul 2 la Campionatul de Pentatlon Militar, este și în acest an alături de Wizz Air Cluj-Napoca Marathon și Runners Club ca ambasdor oficial al evenimentului. Membru al lotului de atletism al României şi al lotului Armatei Române, Laura-Diana Popescu se pregătește pentru maratonul din cadrul Jocurilor Olimpice Militare din China (Wuhan, 2019) şi pentru calificarea la aceeaşi probă la Jocurile Olimpice  de la Tokyo din 2020.

25 de ani este vârsta la care Laura-Diana Popescu numără deja multe rezultate frumoase dobândite în atletism și confirmă viziunea antrenorului care a descoperit-o zicând că vede în ea o mare campioană. Laura a devenit de timpuriu o obișnuită a podiumului, câștigând probe de cros, și efectuând primul semimaraton la 14 ani cu un timp frumos de 1 h 30 minute. Ulterior, a abordat alergarea montană decroșând alături de coechipieri un loc 2 la Mondialele și Europenele pe Echipe. Mai recent, în anii 2016 și 2017 Laura-Diana Popescu a devenit Campioana Națională la proba Maraton, cu cel mai bun timp personal de 2 h 52 minute.

Sportul este viață. Alergarea este bucurie.

„Sportul este în prezent pe primul loc în viața mea, chiar dacă ocupația mea profesională este una la fel de solicitantă. Obiectivul actual este de a aduce rezultate bune de la Jocurile Olimpice Militare din China 2019 și de a mă califica la jocurile Olimpice de la Tokyo 2020” – ne mărturisește Laura-Diana Popescu într-un interviu exclusiv acordat echipei Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.

“Practicarea sportului este prioritară pentru sănătatea proprie. Pentru atleții de performanță sportul este însăși viața, dar pentru majoritatea oamenilor este un mod categoric mult mai sănătos de viață, un vis împlinit. Antrenându-mă pe stadion, descopăr multe persoane care vin la antrenament din pasiune și admirație pentru oamenii care s-au dedicat deja acestui sport ” – declară Laura-Diana Popescu.

Motivație și inspirație.

Laura este un exemplu de motivație și auto-disciplină. O putem întâlni la antrenament în mod constant și cu un nivel ridicat de energie! Ne dezvăluie cu multă eleganță și sinceritate că în fiecare zi își propune un obiectiv în distanță parcursă și timp. “Perseverența se dezvoltă în timp și uneori trebui să te transpui în postura de a deveni propriul antrenor.”- continuă Laura cu zâmbetul pe buze. 

“Am o admirație deosebită pentru Constantina Diță-Tomescu, care a câștigat medalia de aur la proba de maraton la Jocurile Olimpice din Beijing 2008 și a fost multiplă Campioană Mondială la maraton și semimaraton. Îmi doresc să ajung și eu la nivelul acestei atlete extraordinare!” – ne explică Laura-Diana Popescu.

Mesajul Laurei-Diana Popescu pentru alergătorii Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019

“Luați fiecare concurs ca pe o experiență frumoasă. Fiți cu zâmbetul pe buze în timpul alergării și continuați să vă înscrieți și să vă pregătiți an de an! Eu consider că Wizz Air Cluj-Napoca Marathon devine tot mai spectaculos pe traseu și per ansamblu!  Mă simt extraordinar când întâlnesc suporteri care ne încurajează, alergători care se susțin unii pe alții, voluntarii care ne aplaudă! Este o atmosferă extraordinară!” – un mesaj venit din inimă de la un atlet care este alături de comunitatea de alergare din Cluj-Napoca și de Runners Club de mulți ani deja!

Mulțumim Laura-Diana pentru că ești o inspirație pentru noi și pentru că ești întotdeauna deschisă să împărtășești bucuria de a alerga. Ne-ai demonstrat constant că atitudinea de campion aduce rezultate și generează impact! Te susținem în continuare și ne vedem la START-ul curselor Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019!

—————

Autor: Diana Ciorba