Viorica Mălai: Bízz magadban!

Grow Your Wings! Be a Legend in Transylvania! Share your story!

A 8. Wizz Air Cluj-Napoca International Marathont azoknak szenteltük, akik személyes erőfeszítéssel, elkötelezettséggel és edzéssel folyamatosan átlépik saját korlátaikat. Azon élő legendákról van szó, akik köztünk vannak, motiválnak és bátorítanak a személyes példájuk által! Ma a Viorica Mălai történetét fedjük fel.

Kétszer fejezte be a nevezetes Tor de Géants ultrafutó versenyt (330 km, 24000m+ színtkülönbség) 2015-ben és 2016-ban, 2017-ben megnyerte a Circuitului Carpaților hegyifutó vereny sorozatot, valamint sorozatban harmadszor (2015-2017) a Via Maria Terezia ultramaratont. Viorica Mălai a Kolozsvár Nemzetközi Maratonon mutatkozott be a maratoni vilagnak! A Runners Clubbeli kollégái számára, és nem csak számunkra, Vio egy élő példája az ambiciónak és elkötelezettségnek.

De egy ilyen fizikai és pszichikai felkészültség felépítése időigényes! Viorica, kamasz korában kezdett el szaladni, amikor egy helyi futó klub válogatást szervezett az iskolájában. Az élet más fejezeteket nyitott meg számára, így Viorica csak 5 évvel ezelőtt kezdett el újra szaladni, amikor úgy döntött, szalad egy maratont. “Motivál, hogy új helyeket lássak, új embereket ismerjek meg, hogy távokat tegyek meg, de az ‹‹út›› is, amely midezekhez vezet.” – meséli vidáman és nyugodtan Viorica Mălai.

“Az első részvételem a Kolozsvári Nemzetközi Maratonon 2013-ban volt, amikor 3. Alkalommal szervezték. Egy 14 hetes edzésprogrammal készültem. Teljes bizonytalanság uralt a felkészülésemet illetően, de a dolgok jól alakultak számomra. Sikerült a kitűzött időn belül befejezni a maratont. A verseny alkalmat nyújtott, hogy többet tudjak meg magamról és a hosszútávú versenyekről. Megtudtam, hogy képes vagyok ilyen távokat teljesíteni, hogy szeretek szaladni, hogy kicsi volt a futócipőm, mit jelent a hírhedt ‚fal’ és sok mást, amit sokszor csak tapasztalaton keresztül értünk meg.”

Valahova egy bájos mosoly mögé rejtve, Viorica 42 éve megolvad amikor a maratonon vagy az ultra-maratoni úton van! A határozottság, amelyet az első maratonon és a következő versenyeken mutatott, szigorú fegyelmet és hatalmas szenvedélyt árul el. Örülünk, hogy a Runners Club volt a közösség, amely a megfelelő időben hozzájárult az álmok valóraváltásához. “Itt találkoztam olyan szenvedélyes szaladó emberekkel, akik támogatást nyújtottak nekem és válaszoltak a kezdő szaladó kérdéseimre.” – egészíti ki Viorica.

Viorica Mălai sporszerűsége, szerénysége és nagylelkűsége arra ösztönöz más futókat is, hogy részt vegyenek versenyeken, megfelelően edzzenek, és szerepet vállaljanak a kolozsvári sporteseményeken: “A klub számos sporteseményt rendez Kolozsváron és az ország más városaiban, ezzel hozzájárulva a futó jelenség és a futók közösségének növekedéséhez. Nagy örömmel csatlakozom, amikor lehetőségem nyílik arra, hogy önkéntesként részt vegyek az eseményeken vagy a csoportos edzéseken, hogy visszaadjak a közösségnek egy kicsit abból amit kaptam.”

Már kiváló eredményekkel rendelkezve (!), Viorica Malai néhany saját tapasztalatából ihletett tanácsot küld mindazon futóknak, akik edzenek és fokozatosan növelik szárnyaikat a 2018-as Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon-ra:

“A futóknak sok sikert és örömet kívánok a versenyeiken! Bízzanak a saját erejükben. Bármi legyen is a tapasztalatuk, egyedülálló és értékes lesz.”

Köszönjük Viorica ezt a szaladásra ihlető fantasztikus történetet és természetesen drukkolunk neked továbbra is!

—————

Szeretnénk többet tudni a maraton résztvevőinek személyes történeteiről. Osszatok meg pillanatképeket az edzéseitekről a következő hashtagokkal #growyourwings #bealegendintransylvania #shareyourstory #clujmarathon #maratoncluj