Tudor Sofron: Az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra

Grow Your Wings! Be a Legend in Transylvania! Share your story!

A 8. Wizz Air Cluj-Napoca International Marathont azoknak szenteltük, akik személyes erőfeszítéssel, elkötelezettséggel és edzéssel folyamatosan átlépik saját korlátaikat. Azon élő legendákról van szo, akik köztünk vannak, motiválnak és bátorítanak a személyes példájuk által! Ma a Tudor Sofron történetét fedjük fel.

Körülbelül 60 sportversennyel maga mögött, a kolozsvári Tudor Sofron 36 aszfalt maratont fejezett be (ezek közül négyet 3 óránál rövidebb idő alatt) és 10 Ironmant, 10 óra 01 perces személyes rekorddal. A futó közösség számára Tudor, aki ITs szakember, egy élő példája a kitartásnak, ambiciónak és elkötelezettségnek!

2011-ben az első Kolozsvár Maraton Tudor számára a második aszfaltmaraton volt. “3 óra 55 perc alatt fejeztem be. Emlékszem, hogy az első felét egy barátommal szaladtam, így ez a része gyorsan eltelt. Az út mentén, bár akkor nem sok néző volt, sok ismerősöm bátorított engem; ezen kívül örömmel emlékszem vissza, hogy a Ziarul Făclia bajusszos fényképésze mind a 4 körben vadászott rám. Azóta egyetlen Kolozsvár maratont hagytam ki, 2015-ben, amikor egybe esett a Római Maratonnal. Viszont az volt az első alkalom, amikor sikerült 3 óra alá mennem egy maratonon …” meséli a jellegzetes lelkesedésével.

36 évesen Tudor Sofron érezteti a jelenlétét nem csak a futóversenyeken, de a közösségben is a pozitív hozzáállásával és személyes vonzerejével. Ha még (!) kételkedsz a saját képességeidben a szaladás terén, Tudor arra bátorít, hogy kövesd az álmaidat és a céljaidat! “A kezdet 2008 körül volt – kissé félénken, csak néhany parkhossznyi (kb 1-1.5km) – és a motiváció a fölösleges kilok csökkentése volt – kb 25 kilóval voltam több mint most.” – mondja Tudor. Nem sokkal ezen kezdet után, Tudor leszaladta első maratonját (Bukarest, 2010) ahol, visszaemlékszik, a 25. kilométertől egy fiatallal szaladt, akinek megműtötték a lábát és az orvosok azt mondták, soha többet nem fog tudni sportolni “… a 35. kilométer körül, amikor kezdődött a neheze, az ő történetére gondoltam és a falat, amelyről mindenki beszél, könnyebben áttörtem”.

Tudor Sofron üzeni mindazon futóknak, akik edzenek és fokozatosan növelik szárnyaikat a 2018-as Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon-ra:

„Az út a kitűzött cél felé türelemmel, kitartással és nagyon sok munkával van kirakva, és mint minden területen, az eredmények itt sem jönnek egyik napról a másikra.”

Köszönjük Tudor ezt a szaladásra ihlető történetet és drukkolunk neked továbbra is!

—————

Szeretnénk többet tudni a maraton résztvevőinek személyes történeteiről. Osszatok meg pillanatképeket az edzéseitekről a következő hashtagokkal #growyourwings #bealegendintransylvania #shareyourstory #clujmarathon #maratoncluj