Distance Running: Inspirați de legende. Devino și tu o parte a familiei din Transilvania!

Prestigioasa publicație Distance Running publicată de AIMS – the Home of World Running a selectat Maratonul nostru primitor și prietenos din Cluj-Napoca – Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020 – spre prezentare într-un articol de o pagină în cadrul ediției Ianuarie 2020.

Suntem foarte bucuroși de această veste, deoarece cunoaștem cu toții importanța organizației AIMS în reglementarea și dezvoltarea maratoanelor din întreaga lume.

Pentru a impărtăși cu voi articolul, iată aici traducerea sa integrală:

 “Bucurie este cuvântul care descrie cel mai bine Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, una din cele mai efervescente curse din Sud-Estul Europei, din inima Transilvaniei. Fondat în 2011 de către clubul local de alergare, acest eveniment prietenos de alergare sărbătorește în acest an 10 ani de existență.

Sloganul atractiv și motivant: “Desfășoară-ți aripile: fii o legendă în Transilvania!” a atras atât de mulți alergători din Europa încât anul trecut au participat 7117 de alergători din 37 de țări!

În acest an evenimentul va include 4 curse  – Maratonul Wizz Air, Semimaratonul Hervis, Maraton ștafetă Zuzu, Crosul Garmin de 10km, și cursa populară de 4km Vaxicum precum și mult așteptata cursă a copiilor Kids’ Race (n.n. susținută de Mega Image).

Cluj-Napoca este cunpscut ca unul din cele mai prietenoase orașe din Europa și poartă amprenta unui trecut de legndă  între zidurile fortăreței sale. Traseul de maraton poartă alergătorii prin cele mai pitorești zone ale orașului: Parcul Central, malurile Someșului, zona universitară, zidurile cetății vechi, “Strada în oglindăși palatele cu arhitectură în stil baroc sau gotic.

Încă de la startul de pe stadionul Cluj Arena alergătorii pot simți atmosfera ce reflactă mixul cultural unic al acestui oraș. Românii sunt vorbăreți și îi include pe toți în covdersație, astfel încât e foarte probabil să vă faceți mulți prieteni noi la orice cursă pe care o veți alerga.

Muzica live și seturile pregătite de DJ alături de suporterii prietenoși vă vor crește nivelul de enrgie pe parcursul curselor. După finish vă așteaptă o zonă delicioasă de street food unde puteți găsi specialități locale: gulyás traditional, supe și deserturi.

Poate că Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este o competiție tânără în raport cu alte competiții din Europa, dar transmite un entuziasm contagios pentru bucuria de a alerga.  Comunitatea locală aleargă și se antrenează împreună, se știu bine între ei, dar și expații sunt bineveniți și integrați rapid în comunitate.

Alergătorii care se află la primul maraton și la primul semimaraton poartă un număr distinctive și primesc încurajări speciale în timpul cursei! Este ca și cum ai deveni parte dintr-o mare familie în Cluj-Napoca. Familiile sunt de asemenea binevenit, deoarece Sâmbăta dinainte curselor are loc cursa copiilor. Provocarea este de a alerga cursa pe care și-o dorești și să devii o legendă vie în Transivania în timp ce zîmbești în fața camerelor! Echipa foto a maratonului acoperă întregul eveniment și deci, sunt șanse mari să apareți în niște instantanee extraoridnare pe acest traseu pitoresc.

Multe organizații caritabile participă la eveniment. “Dorim să ajutăm și inspirăm prin alergare.” – declară Horațiu Morar – fondatorul competiției.

Articolul original poate fi consultat la pagin 19 din revista online Distance Running, aici.