DESPRE WIZZ AIR CLUJ-NAPOCA MARATHON

Wizz Air Cluj-Napoca este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.

Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare: 42,195 km, 21,0975 km, 10,55 km, 5 km , cursa copiilor.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este gândit ca un eveniment de alergare strâns legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, crescând în notorietate cu fiecare an, pentru a deveni la fel de celebru ca maratoanele oraşelor europene.

DESPRE ASOCIAȚIA CLUB SPORTIV RUNNERS CLUB

ANUL 2016 ÎN CIFRE

5 Orașe organizatoare
14 Concursuri de alergare [ 2 caritabile ]
20 de alergări de grup
1000 de voluntari
14.000 lei donații
15.700 de alergători

Asociația C.S. Runners Club, organizatorul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon reprezintă o comunitate regională de alergători a cărei eforturi și evenimente servesc persoanelor active de toate vârstele, de la alergători începători la alergători profesioniști.

Fondată la începutul anului 2010 de un grup de prieteni alergători din Cluj-Napoca, sub forma unei organizații non-profit, cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, asociația a crescut seminifcativ  în 7 ani. În prezent este cel mai mare organizator de evenimente de alergare din Transilvania.

Pe langă concursurile de alergare, o parte importantă a activitătii asociației este dedicată promovării alergării ca stil de viată prin diferite alte acțiuni care sunt comunicate prin platforma www.runnersclub.ro, pe rețelele de socializare sau direct la sediul clubului. În compania echipei Runners Club, chiar și virtuală, iubitorii alergării pot afla informații importante cu privire la antrenamente, nutriție, cadență și ritm respirator, hidratare, detoxifiere, dietă, etc.

Membrii Runners Club organizează periodic ședințe de antrenament gratuite deschise alergătorilor din oraș, în cadrul cărora își împărtăsesc pasiunea comună pentru alergare.

Runners Club organizează și se implică în evenimente caritabile de profil, direcționând fonduri către cauzele pe care le susține la rândul său.

  • Începând cu anul 2014, 20%  din taxa de participare de la Crosul Divelor este direcționată Asociației pentru Empatie și Solidaritate „Delia Grădinaru”. Din fonduri se achiziționează medicamente și aparatură pentru copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică înscriși în asociație.
  • Începând cu anul 2017 Runners Club oferă suport logistic și organizatoric gratuit pentru evenimentul caritabil The Beard Run – Crosul Treptelor. Astfel, anul acesta 100% din taxa de participare s-a direcționat către campania numărul 9 a asociaţiei Beard Brothers: Keep the Blood Flowing. Campania  presupune strangerea a 18.000 de euro pentru a reutila Centrul de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca.

Îți place ceea ce facem? Dorești să organizezi un eveniment de alergare sau să susții un eveniment de alergare? Pentru parteneriate și sponsorizări trimite-ne un e-mail la office@runnersclub.ro iar noi îți vom răspunde cît mai repede. Îți mulțumim și suntem curioși să te cunoaștem!

ORGANIZATOR

PARTENER PRINCIPAL

SPONSOR OFICIAL

MEMBRU

SPONSORI PRINCIPALI

PARTENER HIDRATARE

IZOTONIC OFICIAL

TRICOU OFICIAL