Claudiu Gorgan: Aleargă de parcă ar fi pentru ultima dată!

Grow Your Wings! Be a Legend in Transylvania! Share your story!

Cea de-a 8-a ediție a Wizz Air Cluj-Napoca International Marathon aduce în prim plan pe toți cei care prin efortul personal, dedicație și antrenament reușesc să își depășească constant propriile limite. Ne referim la acele legende vii care se află printre noi, ne motivează și ne încurajează prin exemplul propriu! Azi dezvăluim povestea lui Claudiu Gorcan.

Adeseori caracterizat ca fiind o explozie de energie, Claudiu s-a impus prin disciplină și sportivitate ca primul alergător român care a urcat pe podiumul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, câștigând locul 3 la proba maraton din 2017! De profesie militar în cadrul Armatei Române, la cei 27 de ani, Claudiu Gorgan are în picioare peste 22 de maratoane internaționale, este campion național și medaliat al multor competiții, iar recent s-a calificat la Campionatele Europene de Ultramaraton. Toate acestea fac din Claudiu un exemplu viu de performanță și autodepășire!

A început alergarea la 12 ani din dorința de a face ceva diferit față de restul, dar încet maratonul a devenit ceva mult mai mult pentru Claudiu Gorgan, mai exact: “modul prin care pur și simplu simți că traiești.” Tot el descrie experiența maratonului și trăirile pe care unii dintre noi le cunoaștem: “Am simțit dezamăgire, bucurie, fericire … Am simțit că se prăbușește cerul pe mine! Tot ce poți simți pe această lume se află in interiorul tău și poți simți asta intr-o cursă de maraton!”

Maratonul internațional de la Cluj – concursul de suflet!

“Prima mea participare la Cluj a fost un început oarecum străin pentru mine pe această cărare din drumul Maratoniștilor.” – descrie cu zâmbetul pe buze Claudiu, medaliat de 2 ori la maratonul internțaional din Cluj-Napoca. Având abia un maraton alergat în 2011, la București, Claudiu este convocat în echipa de atletism ce urma să participe la maratonul de la Cluj, pentru a se întruni lotul echipei. O întâmplare fericită de altfel, deoarece maratonul a avut asupra lui un impact puternic. Pe vremea aceea “Știam că un om a alergat prima dată 42 de km și apoi a murit. M-a impresionat această ambiție a cuiva care și-a dat ultima suflare în alergare. Maratonul de la Cluj l-am alergat la îndemnul domnului profesor și a fost foarte bine. Eram încurajat de mulți clujeni, mulți dintre ei știindu-mă de la alergare din parcul Babeș… Obișnuiam să îmi fac antrenamentele in acest frumos parc din Cluj! Am reușit să ocup locul 4 in 2011, când au fost premiați primii 5 din concurs. Din acel moment Maratonul Clujului a devenit un concurs pe care îl port in suflet . E frumos să alergi acasă, să fii încurajat de prieteni și să demonstrezi că anii de antrenament și sutele de km alergați nu au fost în zadar.” – ne povestește Claudiu cu entuziasm.

Pasiune. Dedicație și perseverență.

Oricine discută cu Claudiu despre alergare, despre antrenament și motivație, va descoperi o persoană autentică care simplifică lucururile atunci când prea mulți încearcă să le complice. Pentr a-ți putea cunoaște propriile limite dar și a-ți descoperi propriile resurse de energie și motivație este important să explorezi, să te pui în starea de a face lucrurile să se întâmple.

Am alergat un ultra maraton de 24 de ore în care am reușit să parcurg în alergare 178 km. Am vrut să îmi demonstrez că sunt capabil să alerg o zi întreagă și am reușit! …. Ba mai mult, am reușit să mă calific la campionatul european! Aceasta cursă m-a făcut să iubesc alergarea și mai mult!” – declară Claudiu despre reușita de acum câteva zile.

Mesajul lui Claudiu Gorgan către alergătorii Wizz Air Cluj-napoca International Marathon 2018

“Aleargă de parcă ar fi pentru ultima dată!” – Scurt și la subiect. Când te dedici total cursei înseamnă că ai dat tot ce ai putut în acel moment. Viața are sens.

Mulțumim Claudiu pentru că ne inspiri și pentru că ne faci tot timpul să credem că totul e posibil! Îți ținem pumnii strânși și ne vedem la start!

—————

Dorim să aflăm mai multe despre poveștile personale ale alergătorilor maratonului. Distribuiți instantanee de la antrenamente folosind hashtagurile #growyourwings #bealegendintransylvania #shareyourstory #clujmarathon #maratoncluj