IMPLICĂ-TE! DONEAZĂ SAU FII VOLUNTAR!

FUNDAȚIA MOTIVOTION

Fundația Motivation Romania este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Până în prezent, am redat mobilitatea și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 23.000 de copii și adulți cu dizabilități din România.

17 echipe regionale oferă echipamente de mobilitate adaptate diferitelor tipuri de dizabilități motorii, consiliere și instruire pentru viață independentă. Instructorii Motivation sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante. Ei reușesc, prin exemplul personal și experiența trăită, să îi ghideze pe alții spre normalitate.

YUPPI CAMP

Yuppi este o exclamație. Ridică-ți mâinile în aer  și strigă tare: „Yupppiiiiiii”! Vei vedea, o să zâmbești fără să vrei – acesta este secretul Taberelor  Yuppi!

Echipa Yuppi Camp se dedică creării ”șansei la copilărie” pentru cei cu diabet, artrită juvenilă și cancer. În Yuppi Camp, tărâmul zâmbetelor, copii diagnosticați cu boli cronice și grave, precum și familiile lor pot beneficia de experiențe pe o viață, și pot descoperi resurse personale prețioase.

Taberele de terapie prin experiență sunt gratuite și sunt organizate împreună cu voluntari dedicați și bine pregătiți, alături de o echipă medicală profesionistă.

EPILEPSY.RO

EPILEPSIA în ROMÂNIA: stigmă socială, întârzierea în diagnosticul corect și complet al formei de epilepsie, întârzierea în inițierea tratamentului sunt doar câteva probleme cu care se confruntă cele 400.000 persoane cu epilepsie din România. Monitorizarea în timp a eficienței tratamentului necesită un apărat EEG pentru analize repetate trimestrial sau semestrial. Sunt zone slab deservite în țara, contrastând cu centrele univesitare de tradiție care sunt supraîncărcate, de obicei neprogramat, de către persoanele cu epilepsie, nevoite să facă drumuri lungi și costistoare, departe de casele lor.