IMPLICĂ-TE! DONEAZĂ SAU FII VOLUNTAR!

ASOCIAȚIA DELIA GRĂDINARU

Asociația pentru Empatie și Solidaritate „Delia Grădinaru”oferă un sprijin real, consistent şi consecvent copiilor şi tinerilor care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.

Pe lângă lipsurile materiale imediate (nevoia de medicamente, hrana corespunzătoare regimului de viaţă special, îmbrăcăminte) ale celor 52 de copii membri ai asociației, aceştia resimt că cea mai mare nevoie a lor este să se întâlnească pentru a-şi împărtăşi necazurile şi micile bucurii ale vieţii într-un alt cadru în care să uite de boală, măcar pentru câteva zile.

Asociația organizează tabere de recreere lângă centre de dializă din ţară pentru a garanta tratamentul vital pentru cei mai mulţi dintre aceşti bolnavi.

ROBERT CADAR

Inginer, blogger, fotograf și alergător montan, Robert Cadar a sprijinit în ultimii ani nenumarate cauze sociale și proiecte frumoase. În 2015 a fost diagnosticat prezumtiv cu o boala autoimună cu care a ales să lupte prin sport, reunind într-un club neoficial #alergBrașovul pe toți cei care aleargau pe Vârful Tâmpa și în jurul Brașovului.

La sfâritul lui 2016, Robert a fost diagnosticat cu o forma rară și agresivă de cancer (prezentă doar la 2% din populația lumii), aceasta a evoluat fără simptome până în momentul diagnosticării. După o operație de 8 ore foarte dificilă de extirpare a tumorii care i-a afectat capul și gâtul s-a recuperat umitor de repede. În luna august 2017 a început și un tratament relativ nou (imunoterapie) care să il ajute să lupte împotriva acestei forme de cancer.

Are încă nevoie de fonduri pentru tratament și recuperare, iar aici este rândul nostru să-l ajutăm, să fim alaturi de el, pentru a depăși această provocare asemănată de Robert cu un ultramaraton, un ultramaraton pentru viață!

YUPPI CAMP

Yuppi este o exclamație. Ridică-ți mâinile în aer  și strigă tare: „Yupppiiiiiii”! Vei vedea, o să zâmbești fără să vrei – acesta este secretul Taberelor  Yuppi!

Echipa Yuppi Camp se dedică creării ”șansei la copilărie” pentru cei cu diabet, artrită juvenilă și cancer. În Yuppi Camp, tărâmul zâmbetelor, copii diagnosticați cu boli cronice și grave, precum și familiile lor pot beneficia de experiențe pe o viață, și pot descoperi resurse personale prețioase.

Taberele de terapie prin experiență sunt gratuite și sunt organizate împreună cu voluntari dedicați și bine pregătiți, alături de o echipă medicală profesionistă.

EPILEPSY.RO

EPILEPSIA în ROMÂNIA: stigmă socială, întârzierea în diagnosticul corect și complet al formei de epilepsie, întârzierea în inițierea tratamentului sunt doar câteva probleme cu care se confruntă cele 400.000 persoane cu epilepsie din România. Monitorizarea în timp a eficienței tratamentului necesită un apărat EEG pentru analize repetate trimestrial sau semestrial. Sunt zone slab deservite în țara, contrastând cu centrele univesitare de tradiție care sunt supraîncărcate, de obicei neprogramat, de către persoanele cu epilepsie, nevoite să facă drumuri lungi și costistoare, departe de casele lor.