BOGDAN MARIȘCA: Pasiune și angajament în sport

Grow your wings! Be a legend in Transylvania! Share your story!

MARIȘCA BOGDAN-PAUL, pilot raliu în cadrul NAPOCA RALLY ACADEMY, instructor de conducere defensivă și pilotaj sportiv este un exemplu al performanței și excelenței în automobilism, disciplina raliu. Având în palmares 23 de raliuri câștigate, Bogdan Marișca deține și titlul de Campion European Production Cup 2013, cel de Campion Național Absolut al României în 2005 și 2017 precum și 4 titluri de Vicecampion al României. Bogdan Marișca practică bineînțeles mai multe sporturi și participă alături de coechipierii săi la bine cunoscutul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon. Ne bucurăm să îl avem alături ca ambasador al ediției 2019.

Sportul ca pasiune și carieră.

“Mi-a plăcut sportul de mic copil, am practicat schi şi înot fără a face performanţă, în rest mă jucam în faţa blocului ca orice copil. Pasiunea pentru motorsport s-a născut tot din primii ani de viaţă, urmând ca ulterior să reuşesc debutul în Campionatul Naţional de Raliuri unde am avut o carieră mai lungă decât mi-am  imaginat.” – ne povestește Bogdan Marișca într-un interviu acordat în exclusivitate, despre cariera de sportiv și motivația personală.

Pe lângă raliul sportiv, Bogdan Marișca este și un fan al alergării: “Am luat startul la Maratonul Internaţional Cluj, în proba de semimaraton, în rest practic atletismul la nivel de amator. În afară de raliuri mai practic ski la nivel de hobby.”

Despre îmbinarea vieții sportive cu cele profesionale Bogdan ne mărturisește: “Încerc pe cât posibil să păstrez un echilibru între cele două, acolo unde se poate le îmbin, exemplu fiind participarea la Maratonul Internaţional unde ne prezentăm în “echipă” completă.

Integrarea sportului în viața comunității și rolul evenimentelor internaționale.

Despre importanța sportului în viața comunității și dezvoltarea următoarelor generații de sportivi în zona Clujului, Bogdan Marișca afirmă cu fermitate că: “Sportul ajută la dezvoltarea mentală şi fizică a individului. Iar, acest lucru este valabil pentru toate categoriile de vârstă, de la copii până la vârsta a-III-a. […] Este necesar ca următoarele generaţii să practice sportul şi să ia contact cu competiţiile sportive. Aşa se nasc viitorii campioni.”

Maratonul Internaţional din Cluj-Napoca mi se pare din ce în ce mai mare şi mai bine organizat. Astfel se ridică nivelul competițiilor de acedst gen atât în Romania cât şi la nivel internţional.” – spune Bogdan Marișca, un sportiv care prin cariera sa a participat la diferite competiții și  evenimente de înalt nivel.

Despre restricționarea traficului pe perioada maratonului Bogdan Marișca aduce o completare: “Este important ca publicul să fie informat din timp despre aceste manifestări sportive şi despre oprirea traficului astfel încât cei lezaţi să poată face apel la bunăvoinţă si toleranţă.”

Mesajul lui Bogdan Marișca pentru alergătorii Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019

“La fel ca şi în alte sporturi, lupta cu cronometrul este în primul rând cu sine şi apoi cu ceilalţi participanţi. Le doresc ca rezultatele să fie pe măsura pregătirii şi a aşteptărilor. Nu în ultimul rând, este important să fie cât mai mulţi susţinători pe margine, ei iţi sporesc energia.”

Mulțumim Bogdan Marișca pentru că ne inspiri prin exemplul personal. Considerăm că ești una din legendele vii ale comunității și că acest parcurs continuu pentru excelență este de urmat! Te susținem în continuare și ne vedem la START-ul curselor Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2019!

—————

Autor: Diana Ciorba

————–

09.04.2019