5 motive să alergi 5 km la Crosul BT

Să alergi o cursă de 5 km cum ar fi Crosul BT la un concurs, alături de mii de alți concurenți, este minunat! La Wizz Air Cluj-Napoca Marathon de pe 9 aprilie, Crosul BT de 5 km este accesibil tuturor: atât începătorilor care fac primii pași în alergare cât și celor care preferă cursele scurte, dar intense. Crosul BT nu are un timp limită la Wizz Air Cluj-Napoca Marathon și chiar dacă din perspectiva distanței și a lipsei unui timp limită poate părea o probă aparent mai ușoară comparativ cu cele de 42 km, 21 km sau 10 km, Crosul BT poate fi o provocare pentru oricine. De ce? Pentru că alergarea pe distanțe scurte te încurajează să îți dezvolți o combinație unică de anduranță, viteză și putere.

Fie că ești un începător în alergare fie că te tentează o cursă mai lungă dar până pe 9 aprilie consideri că nu ai timpul necesar la dispoziție să te antrenezi, Crosul BT este pentru tine! Te poți antrena pentru o cursă de 5 km chiar dacă ai un program foarte aglomerat și în plus, distanța scurtă de alergare îți permite să concurezi mult mai des și pune o presiune mult mai mică pe organism decât o cursă lungă.

La a 7-a ediție Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, Banca Transilvania este suporterul tău principal pentru că susține în continuare cursa GRATUITĂ de 5 km care îi poartă numele: Crosul BT.

Încă te mai gândești dacă ești pregătit (ă) să concurezi? Atunci citește în continuare cele 5 motive pe care ți le dăm ca să te înscrii la Crosul BT:

  1. Accesibilitate. Ești o persoană ocupată și nu poți aloca foarte mult timp pentru antrenament. În plus, momentan o cursă de 42 de km sau 21 de km nu intră în discuție pentru că nu mai ai suficient timp să începi un program de antrenament. Nu-i nimic, în două luni te poți antrena suficient astfel încât să închei cu succes proba de 5km.
  1. Rapiditate. O cursă de 5 km durează puțin, marea majoritate a concurenților o încheie în 40 – 50 de minute. Dacă ai alergători în familie care concurează la probele mai lungi, poți să închei cursa înaintea lor și să-i susții la sosire.
  2. Atmosfera. Concursurile de alergare de amploare, cum este Wizz Air Cluj-Napoca Marathon au “acel ceva”, o atmosferă unică. Merită să concurezi doar pentru a experimenta sentimentul unic pe care ți-l dă un START pe un mare stadion.
  1. Motivația. Odată ce te hotărăști să concurezi la Crosul BT și îți alegi un program de antrenament, îți va fi mult mai ușor să ieși la alergare într-o dimineață în care altădată ai fi stat în pat, sau într-o seară după muncă, atunci când probabil te-ai relaxa pasiv pe canapea. Antrenamentele pentru proba de 5 km sunt mai scurte și aduc satisfacții tocmai din acest motiv.
  1. Sănătatea. “Suntem ceea ce facem repetat; prin urmare, excelența nu este un act singular, ci un obicei” (Aristotel). Sănătatea, în acest caz, este rezultatul unui stil de viață echilibrat, activ, și al unor practici precum sportul. Fie că alergi pentru a te menține în formă, fie că urmărești să îți crești un PB* 🙂 pe o distanță scurtă, participarea la cursa de 5 km va fi un câștig pentru tine.

Așa că înscrie-te de pe acum la Crosul BT (click pe titlu) și pregătește-te de alergare! Ne vedem la START peste 2 luni!